СпаРелак Цо, Лтд
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Пинк Хот Туб Мика Тајима је најомиљеније јавно уметничко дело
СпаРелак Цо, Лтд | Updated: Jun 13, 2016

Након што је обишао и забављао свет уметности прошле јесени са скулптуром Антхеа Хамилтон из вијчане гигантске скулптуре , Центар скулптура у Лонг Исланд Цити-у је открио следећу велику ствар за летњу сезону: Привремени јавни уметнички пројекат уметнице Мике Тајима под насловом " Меридиан (злато) .

                  

Уметник Мика Тајима и извршни директор Центра за скулптуру Мари Церути упознају рад. Фото: Еилеен Кинселла

Рад је откривен 9. јуна у прелепом и у то вријеме ветровком - Хунтерс Поинт Парк Соутх у Лонг Исланд Цити. Врућа кад је смјештена на ивици источне реке, постављена против чудесних погледа на линију Манхаттана који служе као величанствена позадина.

Меридиан Голд је гејзирска врућа роза скулптура која је обложена клупама. Позивачи су позвани да се попну унутра за оно што намерава да буде тренутак опуштања и спонтаног разговора. Главни улов? Умјесто да је стварни гејзир, то је пламен водене паре која пуца на горе, боја која се помера између магента и бледог цијан.

 

Како паре одлазе на ветру, ствара "облаке техничке боје", у складу са изјавом СцулптуреЦентра. Боја пара "одговара у реалном времену глобалним сентиментима за злато, који се огледају у флуктуацији цена робе".

     Извршни директор Центра за скулптуру Мари Церути. Фото: Сам Деитцх / БФА.цом

 

Извршна директорка дугогодишњег СцулптуреЦентера Мари Церути и уметник су били при руци током пријема приватног водотока који су понудили више детаља о раду. Церути је поздравио публику и објаснио је да су скулптуре одабрали учесници у јавном процесу, програм институције за средњошколце који користи Њујорк као позадину за истраживање историје и утјецаја јавне уметности и њеног утјецаја на заједницу.


"Лети лети десет средњошколаца стекли су курс у јавној уметности када су провели две недеље проучавања јавне уметности и јавних простора", рекао је Церути. Програм је укључивао пуно екскурзија и гостујућих звучника, укључујући урбанистичке планере, дизајнере и архитектонске историчаре, након чега су посјетили три различита студија умјетника, укључујући Тајима, а прије него што су учесници одабрали један предвиђени дизајн једног уметника.

Ученици су "стварно одговорили на начин на који Мика размишља о дигиталној економији и информационој економији у којој радимо, ио томе како да манифестује емоционалне аспекте тога", рекао је Церути. "Мислим да је то стварно резонанцирано за ову генерацију 14, 15, 16 и 17 година."

Описујући планирање и потребу за ви-фи, водом и електричном енергијом, Церути је додао: "То није уметнички артикал, стварно је повезан."

"Било је стварно дивно искуство размишљања о томе какав би утицај комада могао бити, и размишљање о томе како проширити своју праксу у јавној сфери", рекла је Тајима, која је на одговарајући начин играла златну обућу.  

Од одлуке да светла одражавају флуктуирајућу цену злата, Тајима примећује да је то добра роба у којој вредност "нема везе са снабдевањем и потражњом, већ у ствари има везе са осећајем људи и колико су неизвесни или поуздани осећају . "

"Тренутно је комад тежак на ружичастој страни што значи да је цена злата висока, и то је била највиша икада за две године", додала је она.

"Размишљао сам о томе као нечему друштвеном месту на коме можемо размислити о овом материјалном стању док се суочавамо с финансијским центром свијета", рекла је Тајима из бања / вруће каде .

Хунтерс Поинт Соутх Парк, један је од најновијих паркова у Њујорку. Потпуно ремонтован и сада лијепо уређен водени простор био је, до недавно, напуштено подручје. Трансформирани простор сада поседује масивни травњак, трчање пса и шеталиште на обалама. Меридиан (Голд) ће бити приказан до 25. септембра.

Јавност је позвана да прослави пројекат на дан заједнице који је заказан за суботу 11. јуна, од 11:00 до 12:30 часова. Биће породичне активности и освежења.

 

Ђакузи произвођач СпаРелак Цо, доо: ввв.спарелакхоттуб.цом ,

Контакт са господином Цасон Ву

Салес06@спарелакхотуб.цом


Kategorija proizvoda

Požuriću

© СпаРелак Цо, Лтд