СпаРелак Цо, Лтд
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Како функционише хлор за чишћење базена и спа?
СпаРелак Цо, Лтд | Updated: Jul 30, 2016

Многи клијенти су питали нашег техничког менаџера СпаРелак господина Ианга да ли могу користити хлор у сапи ? Како хлор ради на чишћењу бање?

Прво, како функционише хлор за чишћење базена и бања?

Хлор је хемијски најчешће коришћен за одржавање базена и врућих каде без бактерија које могу бити опасне за људе.

Хлор убија бактерије иако прилично једноставна хемијска реакција. Раствор хлора који улијете у воду разбија се у различите хемикалије, укључујући хипохлорну киселину (ХОЦл) и хипохлоритни јон (ОЦл - ). Обојица убијају микроорганизме и бактерије нападањем липида у ћелијским зидовима и уништавајући ензиме и структуре унутар ћелије, чинећи их оксидираним и безопасним. Разлика између ХОЦл и ОЦл - је брзина којом се оксидују. Хипохлоридна киселина је способна оксидирати организме за неколико секунди, док хипохлоритни иони могу трајати до 30 минута.

Нивои ХОЦл и ОЦл - варирају са нивоом пХ базена . Ако је пХ превисока, није довољно ХОЦл, а чишћење базена може трајати много дуже од нормалног. Идеално, ниво пХ у базену треба да буде између 7 и 8; 7.4 је идеалан - ово је пХ људских суза. Када се ХОЦл и ОЦл - чишћење базена обави, оне се комбинују са другом хемикалијом, као што је амонијак или се раздваја на поједине атоме. Оба ова процеса чине хлор безопасним. Сунчева светлост убрзава ове процесе. Морате наставити додавање хлора у базу док се сломи.

Иако су карактеристике убијања бактерија хлора веома корисне, хлор има и неке нежељене ефекте који могу бити непријатни људима, а можда и опасни. Хлор има веома препознатљив мирис који већина чини непријатним, а неки сматрају огромним. Ту је и "фактор слепила" - хлор може проузроковати одређене врсте коже да постане сврабљив и иритиран. Хипохлорит ион изазива многе тканине да брзо нестану када се не испере одмах након изласка из базена. То је разлог зашто ваш купаћи костур изгледа бледе и носи тако рано током лета.

Друго питање, могу ли користити хлор у бањој?

У реду је да користите хлор, али требали бисте бити опрезни јер има штету. Изузетно високе количине гаса за хлор изнад вашег базена могу бити опасне за ваше дисање.

Неке компаније су развиле алтернативе хлору, укључујући и друге хемикалије и јонске генераторе. Неке од њих су добре алтернативе, али оне не постижу чистоћу, ниво оксидације или ниску цену коју хлор даје.

Свако питање можете контактирати СпаРелак СВИМ СПА творницом   за помоћ.

Наша веб страница: ввв.спасрелак.цом

Е-маил: салес@спасрелак.цомKategorija proizvoda

Požuriću

© СпаРелак Цо, Лтд